Hostinec U Kohouta vznikl hned od počátku s cílem poskytnout lepší služby, než jaké poskytuje běžná hospoda, proto má i svoji jedinečnou atmosféru a Genius loci.
Prostředí a kvalita služeb byla oceněna i pivovarem Rohozec, který si Hostinec U Kohouta vybral do své reklamy. Přijďte si dát orosené pivo Kohout vyráběné na zakázku jen pro náš hostinec v místním hradeckém minipivovaru Kubík.
Základním kamenem poskytování služeb, je použití lokálních surovin v co největší míře. Maso, zelenina ale například i těstoviny jsou nakupovány výhradně u menších místních dodavatelů. Šéfkuchař, případně majitelé jezdí vybírat a kontrolovat suroviny osobně přímo k dodavatelům
Náš Hostinec je stabilním restauračním zařízením s desetiletou tradicí a velmi vysokým hodnocením služeb. I přes nepříznivé okolnosti letošního roku jsme se dokázali přizpůsobit a zůstat pevně zapsáni na gastronomické mapě města Hradce Králové.
V letošním roce došlo z důvodu mimořádných opatření k zásadní změně a začali jsme vyrábět jídla i pro externí subjekty a rozvážet je.
Přijďte s námi posedět a hodovat !
Věděli jste ?
- Pivo Kohout, které u nás můžete ochutnat, je vyráběno na zakázku. Je přesně podle námi schválené receptury a každou várku majitelé osobně přebírají a kontrolují
- Při každé výměně sudu, je provedeno pročištění pivní cesty, abychom čepovali pivo v perfektní kvalitě
- Výčepní točí jednotlivá piva odlišně, každý druh má totiž přesně dáno, jak má ve sklenici vypadat
- Suroviny do kuchyně objednáváme a kupujeme výhradně od prověřených lokálních dodavatelů. Ochutnejte např. naše vyhlášená masitá žebra nebo telecí řízek připravovaný na másle
Jak to děláme ?
- Dbáme na hygienu, aniž by nás někdo nutil, dezinfikujeme denně provoz ozónem již téměř půl roku
- Čistíme pravidelně všechny pivní cesty
- Bylinky do našich jídel si z části pěstujeme sami
- Chladíme nejen potraviny, ale předchlazujeme i sudy a lahve
- Náš personál se téměř nemění, naši zaměstnanci jsou s námi řadu let
- Naši zákazníci mají přímo kontakt na majitele
- Čistíme pravidelně všechny pivní cesty
- K nám mohou i zvířata, pokud je zákazníci chtějí, mohou je vzít s sebou
- Pravidelně podporujeme potřebné, ať finančně, tak i jídlem


Pivo a pivovary ve stálé nabídce:

Rohozec
Pivovar se nachází v Malém Rohozci, nedaleko Turnova, necelých sto kilometrů severovýchodně od Prahy. Zdejší romantický kraj, ležící na středním toku řeky Jizery, se již od 19. století nazývá Český ráj. Je to kraj přírodních krás, hradů, zámků, muzeí a tradiční řemeslné výroby. A taky dobrých lidí, a právě tito lidé pro Vás tradičním způsobem vyrábějí dobré pivo: PIVO ČESKÉHO RÁJE Nejenom místní obyvatelé, ale i návštěvníci Českého ráje, turisté, horolezci a ostatní milovníci přírody, si dají do souvislosti pivo SKALÁK a pískovcové skalní město v Hruboskalsku. Krásná, malebná příroda a příjemná, svěží chuť SKALÁKA a PODSKALÁKA k sobě prostě patří.

Bernard
V roce 1597 skončila v Humpolci éra vaření měšťanského piva, které nahradila produkce z pivovaru, patřícího majitelům heráleckého panství. Pivovar postupně rostl a v 30. letech 20. století zaměstnávala jeho tehdejší majitelka Marie Terezie Fügnerová 40 stálých pracovníků a roční výstav byl 20 tisíc hl. Ležák i světlé a tmavé výčepní pivo měly velmi dobrou jakost a prodávaly se na Humpolecku, Havlíčkobrodsku, Ledečsku i Pelhřimovsku.

Pilsner Urquell
Tradice jedinečné chuti: osvědčené postupy a skvělé suroviny
Unikátnost českého piva se opírá o tradiční ryze české technologické postupy a kvalitu použitých surovin. Vyniká sytější barvou, plnou chutí, intenzivní hořkostí a výrazným chmelovým aroma.
O českém pivu
Jsme hrdými nositeli chráněného zeměpisného označení Evropské unie České pivo, jehož účelem je chránit tradici českého pivovarnictví a zachovat jeho dobré jméno doma i v zahraničí. Možnost používat toto označení mají pouze piva vyrobená tradičními metodami na českém území, a to za použití předepsaných českých surovin.

KOHOUT
Pivovar Kubík na Kluku Nový Hradec Králové
Historie pivovarnictví v Hradci Králové sahá do 13. století. V 19. století, po sloučení pivovarských domů vzniká Právovárečný měšťanský pivovar a první pivo v něm bylo uvařeno r. 1846. Po r. 1989 dochází postupně ke snižování odbytu a na konci 20. století byl pivovar uzavřen. Dnes v zrekonsruovaných budovách bývalého pivovaru sídlí Krajský úřad Královéhradeckého kraje a tak toto město, ač tradice pivovarnictví trvala více než 150 let, zůstává bez pivovaru. Začínají vznikat malé pivovary a mezi ně patří i Pivovar Kubík na Kluku na Novém Hradci Králové. Byl založen v roce 2002 a po rozšíření v roce 2009 je nyní druhý největší v Hradci Králové.
Pivo Kohout je světlé nefiltrované pivo 4% vyrobené výhradně pro Hostinec U Kohouta.

Základní informace o provozovateli hostince:
– Hostinec je provozován firmou JOGOO HK s.r.o
Obchodní firma: JOGOO HK s.r.o.
Sídlo: Československé armády 216/41, 500 03 Hradec Králové
Identifikační číslo: 28797795
– Společnost JOGOO HK s.r.o. vznikla v roce 2010.
– Hlavní činností firmy je poskytování stravovacích služeb.